Pocherade ägg - hur gör man egentligen?


Pocherade ägg kallas även för förlorade ägg. Men de är inte förlorade, långt ifrån. De är tvärtom jättegoda. De är faktiskt inte heller så svåra att få till som man skulle kunna tro.

Man börjar med att knäcka ägget i en skål. Det är viktigt att gulan inte går sönder. Det är lättast om man knäcker det mot en ganska vass kant för det är då man kan få två lika stora skalbitar och då går inte gulan sönder lika lätt. Sedan häller man ner det försiktigt i en kastrull med kokande vatten med lite ättika och salt i (naturligtvis kan man göra dem utan ättika om man vill). Poängen är att gulan ska vara lös men vitan helt fast. Det är då pocherade ägg är som godast. För att få det resultatet brukar man låta ägget ligga i det kokande vattnet i 3 – 4 minuter.

Eller använd ett redskap för att alltid få perfekt pocherade ägg .


Eggs Benedict recept


Eggs Benedict är bröd med smör och skinka. Och så förlorade ägg på det. Ovanpå mackan häller man lite Hollandaisesås. Garnera med krasse, persilja eller gräslök. Funkar bra som frukost eller förrätt. Faktiskt roligt att servera till påsk eftersom ingen förväntar sig det.


Eggs Florentine recept


Man kan säga att Eggs Florentine är en lite grönare variant på Eggs Benedict. Man gör en macka enligt ovan. Men i stället för skinka lägger man på bladspenat som man kokat väldigt snabbt. Sedan lägger man på de pocherade äggen och häller på Hollandaisesås. Garnera med lite svartpeppar eller kryddpeppar.